Odine With Love

Odine With Love

joi, 31 martie 2016

~ Jucători care se joacă cu iubirea, până fug din cărți ~

      ~ Este ciudat cum în ziua de astăzi dragostea a devenit ceva atât de banal, de parcă ne-am duce să o cumpărăm de la magazinul din colț, sau de la supermarket, în cutii de conserve sau în cutii de ciocolată. Dar nu se vinde cu respect, înțelegere și comuniune. Oamenii se îndrăgostesc și se dezîndrăgostesc la fel de repede și des de parcă s-ar schimba de haine. A iubi a ajuns ceva mai ușor ca a dori o zi bună.
      Vezi pe rețelele sociale cum se formează cupluri zi de zi, săptămână de săptămână și apoi după puțin timp, aceleași cupluri se despart ca praful în vânt, după atâtea jurăminte eterne și declarații copleșitoare, sentimente care se confundă între vanitate, pasiune și satisfacție a ego-ului.
      Relațiile sunt superficiale, pentru că toată lumea vrea o curtare perfectă, numai frumusețe, dar nu totul e perfect și nu toată lumea e pregătită să iubească. Vrei o iubit(ă) frumos(-asă), dar care nu te respectă? Sau pe cineva bogat, dar pe care nu îl iubești? Vrei o iubire perfectă, așa cum are prietenul tău? Mai întâi de toate trebuie să gândești asa ”vrei loialitate? devino câine”, ”vrei romantism? cumpără o carte”, ”vrei iubire fără măsură? caut-o la părinții tăi”.         
      Oamenii nu mai știu să facă distincția dintre pasiune și iubire adevărată, ei cred că iubesc, dar dacă găsesc o persoană ”mai interesantă”, devin brusc disponibili. De fapt oamenii au ajuns să trateze iubirea ca pe ceva de unică folosință, ca un produs ieftin pe o piață ieftină. Adevărul este că o relație fericită înseamnă înseamnă respect, acceptare a defectelor, să învețe arta a trăi acceptându-le, a te dărui în totalitate și să te gândești la celălalt înaintea ta, sau cel puțin pe același nivel cu tine și să înveți să trăiești cu tine și cu monștrii tăi interiori.
      Într-o lume superficială, a căuta dragostea în profunzime a ajuns o adevărată nebunie, aproape o crimă. Lumea a ajuns să îi invidieze pe cei care sunt imuni la bunătate și sentimente pure și să îi blameze pe cei care se afundă într-o iubire cu toată ființa lor. Cei care fac asta ajung să trăiască cu răni adânci, suferind și ajung să creadă că sentimentul de iubire nu există cu adevărat. Iar ceilalți trăiesc și ”iubesc”, fără nici o preocupare pentru celălalt și fără remușcări sau sentimente de vinovăție că s-au jucat cu inima altei persoane, cu un egoism exacerbat, dar ei se numesc ”oameni liberi”. Aceștia sunt acei jucători care se joacă cu iubirea, până fug din cărți. 
      Sentimentele de dragoste nu se cumpără și nici nu se vând. Nici scump, nici ieftin, ele se dăruiesc, dar nu gratis. Este un schimb de iubire și sentimente, de emoții și trăiri.~
~ Odine ~

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu