Odine With Love

Odine With Love

vineri, 30 august 2013

~ Sah-mat ~

  ~ Ne nastem impartiti pe tabla de sah a vietii si pe masura ce crestem, devenim piesele perfecte pentru un joc corect sau mai putin corect. Unii devin conducatori, altii se aciuiaza langa ei, urmand orbeste regulile stapanului, altii ajung din anumite conjuncturi, doar simpli pioni pentru sacrificiu. Si asta se intampla din pacate in tot ceea ce se numeste viata.
   
Regele alb cauta sa isi inrobeasca pionii negrii prin iubire, punandu-i sa care problemele ce le are in viata lui, toate grijile si neintelegerile din propriul subconstient. Isi alege intotdeauna slujitorii, folosind cuvinte pompoase, specifice unul rege, prin educatia ce a primit-o atatia ani.
      Stie exact cum sa faca sa isi aduca micii pioni, ca acestia sa aleaga de buna voie o cale de sclavie si sa le placa, sa le fie mila atunci cand regele va scoate o lacrima, ca un actor bun ce este, iar micii de ei sa se simta vinovati daca au folosit un cuvant in care ar arata ca nu mai pot duce in spate, poverile albe.
        Exact asa este in viata, unii sunt regii care isi cauta pionii perfecti pentru a ii ajuta in a isi conduce regatul, iar altii victimele lor, transformandu-se in pioni, fara sa isi dea seama, ajung sa isi distruga viata, iar cand vor realize va fi poate prea tarziu.

        Viata e o tabla de sah, unde pionii sunt condusi de catre regi, pentru a castiga un joc numai de ei stiut, dand sah-mat, cu miscari inselatoare prin cuvinte alese.

      Bietii pioni nici nu stiu cat de mari sunt, prin capacitatea lor de sacrificiu in locul celui ce crede ca este mai mare ca ei, insa teama de a nu mai fi „rege” l-a impins sa-i „injoseasca” sacrificand de fapt, pe cineva mai mare decat el ca suflet. ~
~ Odine ~

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu