Odine With Love

Odine With Love

luni, 25 februarie 2013

~ Papusa si papusar ~


    ~ M-am incurcat in atele cu care sunt legata de maini si de picioare. Sunt doar o papusa. Am fost plamadita din lut si coaste, in care mi s-a asezat un suflet. Unul prea bun si aici s-a gresit. Ca nu am stiut si nu stiu sa raspund cu rau la rau.
    In viata suntem papusi sau papusari. Unii au atele in maini, altii pe maini. Unii dau cu scop din maini, altii haotic, din vointa celui ce da din maini.
   Papusarul se plictiseste des. Cand se plictiseste de tine iti mai pune o carpa noua si te mai invata o miscare doua. Apoi se satura si pleaca sa isi ia o alta papusa sau sa isi construiasca una.
     Traim intr-o lume de papusi si papusari. Cand avem atele in maini ne place sa punem papusile sa danseze asa cum avem chef. Le trantim de pamant, le invartim pana ametesc si apoi le aruncam intr-un colt. Asta e rolul papusarului.  
     In schimb rolul papusii e tacerea. Ea nu stie sa spuna nu, nu stie sa se opreasca, iar uneori in ameteala aia atele i se incurca si se rup. Atunci papusa e aruncata. Nu poate spune papusarului ca o doare, isi indeplineste rolul de actor mut pana la moarte.
    Asa ne-a impartit Dumnezeu: in papusi si papusari. Doar ca sufletele mari nu le-a dat papusarilor ci papusilor, dar le-a luat gura ci le-a condamnat sa traiasca in tacere si durere. Lor le-a dat sentimente si lacrimi, pe ele le-a lasat sa simta dezamagirea, pe cand papusarii nu au decat guri, sa poata folosi cuvintele, sa le manevreze asa cum stiu ei cel mai bine.
Viata e un spectacol si in ea exista papusi cu inimi mute si papusari care manuiesc cuvinte si papusi. ~
                            ~ O ~

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu