Odine With Love

Odine With Love

sâmbătă, 23 februarie 2013

~ Balerina ~


     ~ Balerina e o lebada care danseaza. Are doua picioare, doua brate in loc de aripi pe care le unduieste in ritmul pianului care plange.
    Balerina e o actrita care trebuie sa exprime miscari gratioase si sa nu arate ca degetele de la picioare sunt insangerate. Le ascunde prin pansamente si le imbraca in frumoasele poante prinse cu fundite.
   Ea isi ascunde durerile din inima exprimand prin dansul ei ca o frunza plutitoare pe apa, lasandu-se condusa ca un fluturas de aer si zburand suav.
   Toata lumea admira balerina, insa numai ea se uraste. Se uraste pentru ca si-a dat intreaga inima unui vis care nu va prinde aripi niciodata. Traieste prin daramaturile vietii si fiecare coasta e lovita de caramizile care cad una cate una pe ea.
    Pe scena e lebada in tul, cu parul strans legat in coc, unde isi indeplineste rolul aratand delicatetea. Cand cade cortina, e figurina rupta ce odata dansa in cutia muzicala si care a fost luata de mana printului si aruncata intr-o lume a surzilor.
   Balerina nu stie sa planga, lacrimile ei le elibereaza prin pasii “fouette en tournant”, la acele piruete pe piciorul drept si care ametesc spectatorii, dar stie sa fie elastica precum o salcie atunci cand lumea o rupe in doua. Insa ei nu stiu ca o doare, pentru ca oamenii s-au invatat sa vada durerea prin lacrimi, iar ea nu stie sa planga. ~

                           ~ Odine ~

3 comentarii:

  1. Sunt o balerina emotionata de profunda descriere,de caldura simtita,de parca ati fi simtit durerea poantelor...Va multumesc si felicitari pentru minunata Carte de iubire.

    RăspundețiȘtergere